بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum wbt,

Sempena hari yang mulia ini, hari pertama umat Islam menjalani ibadah puasa. Suka di maklumkan admin memperkenalkan sebuah projek komuniti bagi mengumpul maklumat asnaf seluruh negara ke dalam pangkalan data terbuka asnaf2 zakat. Projek ini dinamakan sebagai Projek Komuniti Zakat Online.

Projek ini adalah projek sukarela dan terbuka kepada sesiapa sahaja. Ia bukan pertubuhan atau perniagaan. Kami tidak memungut zakat atau menerima apa2 bayaran, kami bukan amil. Kami hanya mengumpul maklumat asnaf2 zakat (iaitu mereka yang layak menerima zakat) dari seluruh tanah air, dan mungkin juga di luar negara.

Projek ini bertujuan memudahkan pembayar2 zakat yang ingin membayar zakat secara terus kepada asnaf2 zakat. Projek ini juga secara tidak langsung dapat membantu pihak berkenaan menjejaki asnaf tanpa perlu bersusah payah mengembara ke seluruh tanah air.

Satu kelebihan pembayaran secara terus adalah ia dapat mensegerakan bantuan kepada penerima zakat tanpa masalah birokrasi DAN tiada had batasan jumlah zakat yang layak diterima oleh penerima zakat. Semoga zakat kita diterima Allah SWT.

 

Admin

Advertisements

Sila bantu kami mengesahkan kelayakkan asnaf ini. Pengesahan anda amat diperlukan untuk mengelakkan sebarang penipuan..

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: